latifahbee

Archive for the ‘CERITA BLOGGER’ Category

>Kelip2 mata dulu selepas dapat email dari kak yong..bagaimana kah ? terus muncul di kepala ku..dalam perasaan yang bosan amat sangat ..tengok blog cam tak best jer..haah ! tetiba bee dapat hadiah saguhati self hosting dari fivio.com dan kak yanmieonline.com

bagai mana kah kesudahan blog bee nanti yer ? sama- sama lah nantikan.terima kasih buat yanmieonline dan fivio.com!

entry pendek malas..huhuhu

Ketagih join contest ? klik sini

JOM JOIN CONTEST TANGKAP LELEH ANJURAN PUANBEE

tag2
Jom singgah di butik online ayujamal shop..
pelbagai jenis tudung , shawl , dan aksesori wanita di jual !

>Tengah hari ini panas terik huhuhu…makan cendol pun sedap kan? hehee..eh betul ker blo bee ni ada malware ?walau apa pun terima kasih pada sue manje ! tadi sue manje memberi komen untuk blog bee ada virus katanya…erm…ada ke sesiapa nampak malware lagi di blog bee ? tak tahu nak buang widget apa lah..blog bee mana der widget mengarut2 sgt pun ! hahaa..mungkin dtg dari blog list kalau url yang bee letak tu ada malware dia update mungkin akan ada gangguan sekejap …mungkin lah..bee tak tahu juga bab ni..belum habis study lagi ! duk baca cerita orang begitu lah….so bee buang je lah bloglist tu..nanti nk tengok org update tengokjelah di dashboard!


tadi lepas je baca komen sue bee terus pergi webmaster dan search malware di blog bee…see jawapan nya apa !Google has not detected any malware on this site ! so boleh percaya ke tidak webmaster ni ? persoalannya sekarang.. ermmm..

bercakap-cakap tentang malware blog kawan kita ni betul di jangkiti malware bee tak boleh masuk memang laptop bee dah di pasang anti malware so kalau blog bee ada malware adkah bee boleh masuk ke blog bee ?

skrg tengah fikir macam mana nak inform si rozie ni blog nyer ada malware ? bee memang tk dapat nak masuk !fb dia pun tak de haha….

kepada yang tahu tu ..boleh share-share disini sekarang ! hehee

pssstt : tak de lah kejar traffic sangat pun ! biasa je nih sue..hehee

tag2
Jom singgah di butik online ayujamal shop..
pelbagai jenis tudung , shawl , dan aksesori wanita di jual !

>

orang kenit no-7 dalam google search..

fesyen abaya no 8 dalam google search..

tak sangka..tapi tak ramai yang search pun..haha…kalau ramai kan best…
nak tengok kekuatan keyword tu sendiri tengok lah sumber keyword yang ada dalam nuffnang tu :)then try cari tengok duk dalam carta ke berapa..hahaa…

>

RE-PUBLISH UNUTK YANG BERTANYA…pneumedic…menjawab pertayaan pnewmedic….jwapannya adalah yes ! semuapencapaian url sebelum ni akan jadi kosong dan perlukan masa unutk naik balik.TAPI sekejap saja..dalam sebulan dah nampak kesan nya..cuma PR blog tu memang susah sikit lah….tapi alexa sekejap jer kalau ikut cara yang betul 🙂
Ingat lagi bee pernah buat entry “apa itu alexa ranking” dulu ?? haha sekarang tengok sinambungan kisah alexa ranking untuk blog bee yer..Pendek kata Ranking blog akan jatuh setiap kali kita tukar URL blog…Panjang tak kata paper…Ini semua OTAI Tahu..hik2

sebelum bee tukar pakai domain..Dalam malaysia 2550..


Yang ini pulak selepas bee pakai domain..waaa jatuh menjunam! Dalam malaysia terus no data…tapi tak per bee tengah nak berusaha menaikkan ranking dalam alexa nih..alaa blog lama tu pun 2 bulan lebih jer ..hihihi…tapi waaaaa sedih jugak tengok ranking juta-juta nih….

Eleh bee nih tu pun nak kecoh kan???

UPDATE PADA 19/2 SELEPAS SEBULAN 19 HARI BERDOMAIN, INILAH HASILNYA..

>ERm disebabkan bee mendapat pertayaan dari rafina dan lov you maka bee pun taip lah serba ringkas kelebihan memiliki domain percuma..dan insyallah bee pun akan menukar blog bee nih ke domain berbayar beberapa hari lagi..hikss suka nya..dah dapat kebenaran kan selalu dok join contest tak pernah bertuah nak dapat domain percuma nih…domain jer lah hosting kemudian kot tunggu duit nuffnang masyukk dulu kalau tak setakat domain jer lah yang mampu pun haa!

  1. Nama url yang pendek, mudah di ingati contoh : http://honeyvsbee.blogspot.com dengan honeyvsbee.com mana yang lebih mudah ?
  2. Blogspot percuma boleh di musnahkan oleh pihak admin serta merta tanpa notis manakala domain berbayar tak boleh kerana kita mempunyai hak penuh ke atas domain tersebut.
  3. Untuk jangka panjang jika satu hari anda dah tidak berminat untuk menulis blog lagi anda boleh jual nama domain anda dengan harga yang agak masssyukkk !!! dan nama domain haruslah praktikal dan mempunyai nilai-nilai unik.
  4. Setiap domain berbayar lebih mesra SEO berbandinga domain percuma, contoh jika anda menaip sesuatu dan search kebanyakkan artikle dari domain berbayar lebih cepat maka dapat menjana traffic dengan lebih lancar.
  5. Domain berbayar menunjukkan kita serius dalam dunia blog dan ini dapat menambah keyakinan pihak pengiklanan.

oh ! Tahu tak apa itu Domain ?

Domain dalah alamat tetap untuk blog anda.. contoh domain http://www.puanbee.com
manakala http://honeyvsbee.blogspot.com adalah alamat sementara blog anda!! contohlah …hehee puan bee tu nama domain bee yang akan datang hokeyyy!!!Sesiapa yang nak beli domain haruslah ringkas , mudah di ingati dah mempunyai nilai2 unik.erm bee pun tk pandai pilih nama so puanbee.com adalah yg paling ringkas.
apa itu Hosting ?
Hosting pula berfungsi untuk menyimpan segala data-data mengenai laman web anda. Ia akan menyimpan fail, teks, gambar, dan segala kandungan dalam laman web anda supaya boleh dilawati oleh orang ramai.

Domain Dan Hosting mempunyai harga yang berbeza ok…

>

OK nak cerita kan semalam kan bee beria-ia nak berjogging..tapi tak jadi sebab terleka mengomel di blog !Dalam nak pergi jogging tu sempat lagi bee join contest ayu di ayujamal.com ! heheh…memang suka terleka kalau dah mula online lappy ni..kelemahan bee ! hehe hari pun dah terang berderang …bee ni pemalu ..karang orang tengok bee jogging tengah panas , orang tegur pulak ..malu wei !!

Tapi dengan semangat waja yang tengah berkobar-kobar maka bee buat jugak senaman lain hehe..jangan tak tahu bee dah lama ada cd aerobik ni..6 bulan lepas bee memang rajin ber aerobik di rumah ! tapi entah tiba-tiba bee jadi malas nak ber aerobik..huhu 6 bulan lepas lah kan..sebab tu kot berat bee asyik naik jer…

kenapa bee malas ? sebab bee terleka seketika … malas ..oh salah diri sendiri jangan salahkan org lain..kalau kita asyik salah kan orang lain tak kemana lah jawabnyer….

Ini lahCD aerobik tu..bee beli di tesco kot ! dah lama tak ingat sangat tapi harga bee ingat cuma Tajuk : pump it up
RM12.00
tak mahal kan..so boleh lah korang beli…goback & practise..keh keh keh..tapi tak tahu lah ada lagi ke tak !
CD ni bagus…ada 5 sesi senaman yang kita boleh pilih…ada jugak tips2 untuk fokoskan di mana kita nak langsing kan dulu…lepas siap buat semua yang di ajarkan peluh mencurah-curah…baju basah lenjun !
sejam berikut nyer..kaki sakit..lengan sakit, peha sakit
pendek kata semua anggota badan lenguh-lenguh lah untuk kali pertama aje..jangan risau !
tapi badan rasa ringan je lepas buat aerobik ni selalu..amalkan setiap hari lagi bagus kan…orang yang berkerja mang tak dapat lah..tapi suri suri rumah macam bee ni ok ! then banyakkan minum air kosong..kurang makanan manis banyakkan makan sayur dan buah…itu aje tips mudah untuk turunkan berat badan yang paling efektif dan murah !
ok dah kepenatan tapi sempat nak bergambar..eiii awat muka buruk gitu ? tanpa make-up,dan berpeluh-peluh!weii tak kan dalam rumah bertudung kan..sajalah dah nak bergambar kena lah bertudung ….besarkan badan bee…korang duk cakap bee tak gemuk! dah gemuk tu…hukss..sedih!
Eh selit sikit ..rumah bee tak bertikar..wakaka ada story di sebalik tikardi rumah bee tu….nanti lah bebila bee story kan !
Tukang komen paling pantas entry lepas :

>salam..hehe bee buat panggilan terhormat nih…bukan apa yer..bee tengok sepanjang bee tak bersiaran seperti biasa ni ada jugak yang follow bee…erm terima kasih banyak lah yer..

Bee panggil ni bukan nak wat apa lah..cuma bee tengok ramai yang follow bee tapi tak tinggal link pun..apa kata korang tinggalkan link disini buat sesiapa yang bee follow balik tu..insyallah nanti bila bee ada masa atau laptop bee dah okey sihat walafiat bee akan follow korang balik..

HAA jangan nanti ada yang merajuk pulak …terus unfollow bee..haha jangan wei tanpa korang siapa lah bee…sob sob sob!


my twet-twet

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.