latifahbee

Archive for the ‘CERITA IBU’ Category

>Bertuah sungguh bee bertemu dengan orang baik seperti ayujamal ni kan..ekeke bukan nak bodek tapi memang baik ayujamal ni haa…pssstt..dah lah dapat tudung ayujamal ni beri pulak bee eye liner mac satu..best sangat lah ..tudung ni harganya RM58..kain jenis denim lembut..jahitan kemas sangat..sejuk je bila pakai..bee suka tudung simple macam ni…senang nak pakai kan time nk hantar ambik anak pergi balik sekolah tu sarung je…tak payah nak iron bagai..ekeke…

Yang tak best tu ayu konon2 nak buat kejutan lah pada bee kan ? ayujamal letakkan eyeliner tu dalam tudung..bee pun lepas sampai jer bungkusan hadiah mesti lah buka..pastu ambil tudung..dengan yakin nya..kibas2 tudung tu..sekali terjatuh eye liner tersebut..pecah lah jawab nya…baby pun apa lagi tak sempat bee nak kutip camtum kan balik..baby dah sambar masuk kan dalam mulut ..prrraaapppp bunyi nya..hahaa langsung tak de harapan lah nak diselamatkan eye liner tu…so ibu bungkus dan simpan jer buat kenangan haha..tu lah bee dah cakap malas beli make up sebab kan anak2 ni..semua perempuan kan..kalau baby masukkan dalam mulut kakak dan una lain pulak caranya…habis di tenyeh ke muka depa dah lagi teruk dari muka hantu kak limah tu haa…ermm walau apa pun bee nak ucapkan terima kasih buat ayujamal hehe..korang pun jom lah shopping di butik ayujamal tu klik banner di bawah yer..


kaum kaum ibu ni kena banyak berkorban kan ? ekeke hari ni pening2 , demam tapi tk boleh baring ayahnya demam dr semalam asyik baring2 jer..bee jeles tau! huhuh..

Ketagih join contest ? klik sini

JOM JOIN CONTEST TANGKAP LELEH ANJURAN PUANBEE

tag2
Jom singgah di butik online ayujamal shop..
pelbagai jenis tudung , shawl , dan aksesori wanita di jual !

>Kelip2 mata dulu selepas dapat email dari kak yong..bagaimana kah ? terus muncul di kepala ku..dalam perasaan yang bosan amat sangat ..tengok blog cam tak best jer..haah ! tetiba bee dapat hadiah saguhati self hosting dari fivio.com dan kak yanmieonline.com

bagai mana kah kesudahan blog bee nanti yer ? sama- sama lah nantikan.terima kasih buat yanmieonline dan fivio.com!

entry pendek malas..huhuhu

Ketagih join contest ? klik sini

JOM JOIN CONTEST TANGKAP LELEH ANJURAN PUANBEE

tag2
Jom singgah di butik online ayujamal shop..
pelbagai jenis tudung , shawl , dan aksesori wanita di jual !

>
Kuala Lumpur , 23 feb 2011
Seorang kanak-kanak berumur 1thn 8 bulan di percayai di tindih oleh makhluk besar, kejadian disedari ibu nya apabila kanak-kanak tersebut menjerit sekuat hati sambil meronta-ronta , ibu nya yang tidak menyedari hal tersebut hanya menepuk-nepuk bontot kanak-kanak tersebut tanpa membuka matanya namum apabila ibu menyedari ada yang tidak kena kerana pada kebiasaan kanak-kanak tersebut tidak pernah menagis sekuat itu pada waktu pada pagi sekitar jam 3 am di lokasi bilik keluarga mereka lantas ibu nya bangun dan membuka lampu untuk melihat dengan lebih jelas tiba-tiba ibu nya pula menjerit dengan lantang sekali lalu mengejutkan seluruh keluarga akibat daripada perasaan geram yang melampau ,”ya allah abang , bangunnnnnnnn !!!!! abang tindih baby tuuuuu..” jeritan ibunya sambil membelasah ayah nya kerana tidur tak hengat dunia….kejadian yang menyayat hati tersebut bagai mana pun telah diperbetul kan..ini kisah benar hahah !

kesian baby kena tindih dek ayah malam tadi !hahhaa…
JOM JOIN CONTEST TANGKAP LELEH ANJURAN PUANBEE

tag2
Jom singgah di butik online ayujamal shop..
pelbagai jenis tudung , shawl , dan aksesori wanita di jual !

>Tengah hari ini panas terik huhuhu…makan cendol pun sedap kan? hehee..eh betul ker blo bee ni ada malware ?walau apa pun terima kasih pada sue manje ! tadi sue manje memberi komen untuk blog bee ada virus katanya…erm…ada ke sesiapa nampak malware lagi di blog bee ? tak tahu nak buang widget apa lah..blog bee mana der widget mengarut2 sgt pun ! hahaa..mungkin dtg dari blog list kalau url yang bee letak tu ada malware dia update mungkin akan ada gangguan sekejap …mungkin lah..bee tak tahu juga bab ni..belum habis study lagi ! duk baca cerita orang begitu lah….so bee buang je lah bloglist tu..nanti nk tengok org update tengokjelah di dashboard!


tadi lepas je baca komen sue bee terus pergi webmaster dan search malware di blog bee…see jawapan nya apa !Google has not detected any malware on this site ! so boleh percaya ke tidak webmaster ni ? persoalannya sekarang.. ermmm..

bercakap-cakap tentang malware blog kawan kita ni betul di jangkiti malware bee tak boleh masuk memang laptop bee dah di pasang anti malware so kalau blog bee ada malware adkah bee boleh masuk ke blog bee ?

skrg tengah fikir macam mana nak inform si rozie ni blog nyer ada malware ? bee memang tk dapat nak masuk !fb dia pun tak de haha….

kepada yang tahu tu ..boleh share-share disini sekarang ! hehee

pssstt : tak de lah kejar traffic sangat pun ! biasa je nih sue..hehee

tag2
Jom singgah di butik online ayujamal shop..
pelbagai jenis tudung , shawl , dan aksesori wanita di jual !

>Dah besar sikit mula lah nak bangkang cakap ibu nyer huh ! anak-anak..nasib ko comel jer di mata ibu ekeke…. tengok si baby ni..dah besar sikit kan..tapi still kurus..hobi memanjat tak hilang lagi tu…pergi lah seluruh pelosok dunia pun mesti nak memanjat…kalau ada orang lain tengok baru lah nak pandai malu-malu sopan-sopan sikit kalau idok memang fenin kepala !..

Tengok selipar baby..warna apa ? merah uuuuu…al -kisah nak pilih selipar nih cukuplah susah…ibu pilih pink dia tak mo…dia ambil selipar yang ibu pilih di campak nyer jauh-jauh..tapi tak jauh mana lah budak-budak campak kan…lepas tu bee suruh dia ambil yang mana dia nak…dia pun amil selipar merah tu..tapi saiz besar sikit dari kaki baby..bee pun ambil selipar merah tu nak tunjukkan pada pembantu kedai untuk cari saiz yang sepadan..baby dengan sekuat hati dan tenaga tak nak dah tukar yang lain..main lawan tarik selipar disitu dengan baby..wooohh ..baby jadi perhatian sekejap buat drama lagi..ekeke..

Sekali pembantu kedai tu cakap..selipar merah ada satu jer..kalau pink tu banyak lah lagi.! hurm apa lagi kena lah beli selipar merah ni….biar lah ko baby pakai selipar mcm selipar pinjam jer haha…biarlah lagi pun baby tak pernah lagi pakai selipar free macam tu biasa pakai kasut berikat2 sana sini tu..

Dah beli dia pakai lah..ni gambar di klinik ni sebelah kedai selipar tu tadi…bila baby pakai lepas tu dia rasa susah nak jalan..di ambil nya selipar tu campak lagi..aii baby baran tul lah ko ! sekarang selipar tu jadi hiasan jer…banyak benar dah kasut anak2 kat rumah nih.,..semua perempuan kan..semua pandai nak bergaya…

tag2
Jom singgah di butik online ayujamal shop..
pelbagai jenis tudung , shawl , dan aksesori wanita di jual !

>

Assalamualaikum
huksss adei lah ..orang-orang kita..kalau buat bisnes mcm ni lah kan..
pagi-pagi lagi bee tercongok kat kedai dia nak order gas…sebelum dia buka kedai bee dah tercongok kat sana…
dah order..dah bayar bee balik…tunggu …tunggu tunggu punya tunggu tak juga sampai…geram seh kalau dekat bee dah pergi balik mintak duit dah…nyesal order kat dia..kalau kedai cina tu sekali call jer terus sampai depan rumah ! huh ! hajat hati nak tolong orang melayu tapi kalau mcm ni lah gaya nya pelanggan lari weh…..
tong gas pun dah standby depan pintu tu…gas tu tak jugak sampai dah pukul satu ni tak masak lagi..kebulur lah anak ku weii…
nasib ada sup lebih yg ku masak semalam..hari ni masak air guna cerek letrik tu , rendam bihun dan dapat lah makan bihun sup kalau idok mau ngamuk anak-anak nih..
apa daaa orang ni buat kerja bikin panas..sat lagi tak sampai jugak kompom lah bee terjah kedai dia minta duit balik..cancel !

>

RE-PUBLISH UNUTK YANG BERTANYA…pneumedic…menjawab pertayaan pnewmedic….jwapannya adalah yes ! semuapencapaian url sebelum ni akan jadi kosong dan perlukan masa unutk naik balik.TAPI sekejap saja..dalam sebulan dah nampak kesan nya..cuma PR blog tu memang susah sikit lah….tapi alexa sekejap jer kalau ikut cara yang betul πŸ™‚
Ingat lagi bee pernah buat entry “apa itu alexa ranking” dulu ?? haha sekarang tengok sinambungan kisah alexa ranking untuk blog bee yer..Pendek kata Ranking blog akan jatuh setiap kali kita tukar URL blog…Panjang tak kata paper…Ini semua OTAI Tahu..hik2

sebelum bee tukar pakai domain..Dalam malaysia 2550..


Yang ini pulak selepas bee pakai domain..waaa jatuh menjunam! Dalam malaysia terus no data…tapi tak per bee tengah nak berusaha menaikkan ranking dalam alexa nih..alaa blog lama tu pun 2 bulan lebih jer ..hihihi…tapi waaaaa sedih jugak tengok ranking juta-juta nih….

Eleh bee nih tu pun nak kecoh kan???

UPDATE PADA 19/2 SELEPAS SEBULAN 19 HARI BERDOMAIN, INILAH HASILNYA..


my twet-twet