latifahbee

Archive for the ‘CONTEST TANGKAP LELEH’ Category

>

Peserta kita ynag ke 7 akan di review ialah …
nelly the strange! jom singgah ke blog nelly….
kata nelly..dia suka isu agama!

Nelly suka pada label ISU AGAMA . .
Sebab Nelly selalu EMO kot ! !
Nelly suka pergi ke label ini daripada banyak-banyak label . .
Ini yang menarik bagi Nelly ye , Puan Bee . .
Semua orang pernah bersedih kan ? ? Macam mana mahu hilangkan kesedihan ? ?
Baca entri dekat tempat Puan Bee
Ia kerana terdapat doa daripada ayat entri :
Lantas baginda mengajarkan sepotong doa.”Wahai sahabatku, jika kamu amalkan doa ini setiap pagi dan setiap petang, insya Allah sebanyak manapun hutangmu,akan dilunaskan Allah SWT; Setebal manapun kedukaanmu,akan dilenyapkan oleh ALLAH SWT”


“Ya Allah, aku berlindung kepada-Mu daripada sifat sedih dan dukacita.Aku berlindung kepada-Mu ya Allah,dari sifat lemah dan malas.Dan aku berlindung kepada-Mu ya Allah ,dari sifat penakut dan bakhil.Dan aku berlindung kepada-Mu ya Allah, daripada beban hutang dan tekanan perasaan (oleh orang lain)”

Ia juga dapat mengajar kita satu doa yang dapat dijadikan amalan . Semua kawan-kawan , baca bersama ok . .
Dapat pahala . . Hehe . .
dan dari pihak bee pula..terima kasih nelly sebab membacadan share doa ini 🙂

Ketagih join contest ? klik sini

JOM JOIN CONTEST TANGKAP LELEH ANJURAN PUANBEE

tag2
Jom singgah di butik online ayujamal shop..
pelbagai jenis tudung , shawl , dan aksesori wanita di jual !
Advertisements

>Peserta No 6 kita ialah azatisayang sedap nick azatisayang kan..jom lah berkenalan dengan azatiesayang nih haaa…..

kata azatiesayang :

Join contest yg dianjurkn oleh http://www.puanbee.com.baca dulu syarat2 yg diberikan & kita joinnnnn!!

Atie tag
mizayusof
Ekin
Syu
kak yong
Deqlis
Myra
nadia

N3 pertama puanBee ialah
http://www.puanbee.com/2010/08/rahsia-kita-berdua.html

N3 yg tangkap leleh bg atie ialah
http://www.puanbee.com/2011/02/3-kilo-lagi-setiap-3-bulanini-dah.html
bkn senang nk kuruskn badan nih!…tambah cam puan bee yg membuat suntikkan setiap 3 bln…org kata mmg suntikkan tue buatkn selera kita naik!…. sapa xmo kurus?..badan slim-melim cam model?lg SEDIH klu cik HB dah ‘bersuara’ ttg shape kita kan?hihi.jumpa sedara-mara pon sibukkan ttg ‘saiz’ badan yg makin mengembang!….nk tambah berat badan…mmg cukup mudah TP nk kuruzkn tuk..amat payah!nk g treatment kt SLIMWORLD main ribu raban…nk bersenam tue..kdg2 mmg malas sgt.dugaan paling berat….sbb kita ‘chef’ kt dapur..mana leh nk rasa2 gitu…kdg2 menu sdp..trbabas gak diet!.good luck tuk puanbee yg brsemangat nk turunkn berat badan tahun nih!

terima kasih azatiesayang..insyallah ….ramai azatie tag bagus..i like !

JOM JOIN CONTEST TANGKAP LELEH ANJURAN PUANBEE

tag2
Jom singgah di butik online ayujamal shop..
pelbagai jenis tudung , shawl , dan aksesori wanita di jual !

>Peserta no-5 ni ialah BINTANG AWEEN jom-jom lawati blog aween hehee….

kata aween :
jom join contest dari Puan Bee..
hadiahnye amatla lumayan kome!!
syarat-syaratnye pon tidak la susah sangat hehehe….


first-first kene follow blog kak bee – Done.
letak banner dalam entry – Done
jawab soklan dari kak bee:
entry pertama kak bee ialah entry rahsia kite berdua…(kak bee, saye pon suke lagu tu hehehe)
entry kak bee yang wat saye meleleh ialah entry entry apabila pintu terkunci dan kunci ade didalam… saye suke entry ni sebab comey bile una xnak masuk dalam rumah. lepas tu una ingat kak bee dah xsayang due hehe..shumeelll je…


okeh. so, itu saje saye kene wat..
saye tag readers yang bace blog ni supaye join contest kak bee ni ye…
skali lagi… klu berminat klik SINI

kata bee pualk :

terima kasih aween 🙂 hehe moga aween menang yer

JOM JOIN CONTEST TANGKAP LELEH ANJURAN PUANBEE

tag2
Jom singgah di butik online ayujamal shop..
pelbagai jenis tudung , shawl , dan aksesori wanita di jual !

>

Peserta no 4 kita ialah jeng jeng jeng..
kata ayujamal di dalam atrikel nya….aww malu tau hahah!

Jom join contest anjuran Puan Bee

Okey macam biasa kalau nak join contest mesti ada syarat kan?, jom layan apa syarat yang Puan Bee kita ni bagi

  • Harus jadi follower, Dah la laling, yang ni kita dah lulus okeyh
  • Pastu cari entry pertama – Alah kacang jer la, Rahsia Kita Berduabetul tak?
  • Harus cari 1 entri yang leleh punya – nah ni tajuknya Aerobik

Sebab apa saya pilih tajuk ni?

Sebab yang ni bukan setakat post aje leleh tau. orangnya pown dah meleleh leleh dah penat buat aerobik sorang sorang kat umah, siap melekit lekit lagi, ha..ha..bee jangan marah tau. Lain kali ayu join sama okeyh

Meh tengok hadiah contest Bee ni,

  1. 3x mouse pad-bee akan design{boleh letak gambar korang atau gambar baby korang}-entry tangkap leleh terbaik
  2. 2x Hp starp bee akan design-saguhati
Bee, ayu nak print gambar anak2 buleh tak?
Ha ha…ye ye aje macam saya yang menang.

Okeyh, sekarang saya tag semua yang baca entri ni, tak menang pown tak apa, direview oleh Puan Bee pown dah best, sebab dia memang peramah dan ada kawan ramai, itu pown dah masyuk…yeay
kata-kata hikmat dari bee :
ayu haha..insyallah kalau di takdirkan ayu menang nak letak gambar apa pun voleyyy…
kepada yang belum sertai jom sertai nya cepat !haha..memang lah lama tapi ingat kot bee tak sempat nanti dah last minit baru ramai kehkeh {perasan glemmer}

ayu jamal juga pemilik butik AJS ini ..sila lah merayap ke sana 🙂
tag2
Jom singgah di butik online ayujamal shop..
pelbagai jenis tudung , shawl , dan aksesori wanita di jual !

>

Kata kak rafina mimi

Jenuh nak mencari tajuk entry pertama yang puan bee buat kat blog dia..hehe..oklah..ni dia jawapannya..

TAJUK ENTRY PERTAMA PUANBEE.COM – ‘RAHSIA KITA BERDUA’

Entry yang paling menangkap leleh pada pendapat peribadi aku sebagai blogger adalah entry beliau yang bertajuk ‘BEST KE ADA BLOG NI?’

dan huraiannya adalah seperti di bawah : –

Aku sangat tertarik dengan entry puanbee yang ni kerana ianya menyentuh minat aku juga sepertimana aku sering bertanya pada diri sendiri soalan yang agak sama dengan beliau..”eh..bestlah ada blog..!!” kadang-kadang terfikir juga,alangkah bgus sekiranya aku sudah lama berkecimpung dalam dunia blog ni kan..bukan hanya dapat edit mengedit ( memang dah minat aku dari dulu semasa ada web sendiri..tapi masa tu guna henpon jek..hahaha..masa tu semuanya manual..bukan macam sekarang ni kebanyakan kod boleh di copy paste..kalau guna henpon nak sopy paste macam mana??kuikuikui..)

Dalam entry puanbee yang bertajuk “BEST KE ADA BLOG NI?” sebenarnya entry tu ringkas je tapi ianya bukan saja memberi seribu erti pada aku,tapi dua ribu erti..kihkihkih..melalut pulak..sebenarnya memang best ada blog ni..lebih-lebih lagi pada orang seperti aku (suri rumah incik sabri) seorang yang suka membuat eksperimen warna dalam blog,suka belajar koding mengoding..kihkihkih..sampaikan mr.sabri tengok aku edit-edit kod html pun dia naik pening..hahaha..alamak..panjang la pulak..sori puanbee..akak kau ni memang suka buat karangan..ngeeeee 🙂

kata bee :

yah best kak ..ada dua erti yep ! hahah kita sama suka mencuba sesuatu yang baru dan tak pernah jemu !karangan pun tak per i like !

>

kata adik manis :

1st entry dalam belog puanbee.com
entry yang buat wa tangkap leleh dalam belog puanbee.com
ngeh3..wa suke entri ni sebab
sesungguhnya entri ni tuk wa..betolkan kak bee?
bangga sekejap
aritu tanya kak bee camne nak letak widget twitter ni
1st memang pening coz tak kua pape.blank
sekarang da tau pe masalahnya
buat private..memang blank
Kata bee :
haa ingat lagi yerk..bagus2 …suka lah akk dah lupo benarnnyer..kih nasib ko mengembali kan ingatan akk…so apa kata kawan ? kalau tak ada komen terpaksa lah guna cara random untuk mengendali pemenang contest ini..


my twet-twet