latifahbee

Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Welcome to WordPress.com. This is your first post. Edit or delete it and start blogging!

>Ya bee pencinta AVON BUTIK yer..rasanya dah hampir 12 tahun guna produk Avon nih…hish bukan make-up jer tau..bee suka minyak wangi Avon..Bee suka Bra Avon..bee suka … suka .. dan suka lah..macam-macam..hihi,,korang tahu ker Avon ? tipulah kalau tak tahu kan..Bra dia best woo~ antara semua jenama bee pilih Avon..harga pun berpatutan dan berkualiti..

teringat dulu masa sekolah bee simpan duit belanja semata-mata nk beli produk Avon nih..keh keh yang tukang jual pulak cikgu kat sekolah tuh bayar bulan yer kalau sikit beli bayar rm5 sebulan kalau banyak bayar rm10…keh keh alahai lawak lah kalau teringat kenangan2 lama nih…Siap kait pinang , belah , jemur dan juai dapat jer duit pergi butik Avon…dulu lah hihihi…manalah tak dulu kurus sekarang gedempom kan…

Baru-baru nih pergi butik avon ..beli barang sikit.Ynag 2 tu korang tau lah apa kan ???.alaaaa gincu tu “terbeli” lah..tak plan pun…En kay potpet pot pet bebel , dia tak suka bee pakai gincu heee~tak berseri lah tak bergincu…kan kan kan..

Pastu dapat percuma coin purse nih , berebut dengan si kakak ouls..wah pandai anak ibu tu nak pergi sekolah bergaya! tapi bee tak kasi..kakak buat2 merajuk!

Tengok dekat sikit, cantik kan…kakak pujuk dan pujuk untuk dapatkan purse nih , bee pun mengalah lah.. kay dah geleng kepala tengok bini dia gaduh dengan anak haaa! tapi bee bagi bersyarat..di sebab kan kakak nih “Rajin sangat” bilik selalu di susun atur sampai tak lalu dah bee nak memandang nyer jadiiii…bee buat contest kat dia…eh ! korang jgn tak tahu contest blog dah berjangkit ker rumah bee..haahaa ingat blog je ada contest ?..erm syarat-syarat yang bee pertandingkan ialah ..kakak kena kekalkn bilik yang kemas seperti yang ibu dah kemas selama sebulan..kalau kemas tiap-tiap hari boleh lah dapat purse tu…kita tunggu dan lihat lah ok tak bilik dia…hihi.. kakak sahut cabaran tuh ..wah ! bagus anak ibu pantang mengalah…

Tapi contest nih di anjurkan diam2 heheee…nanti una tau kantoi..nanti una pulak kecoh nak benda alah tu…sekali lagi kay geleng kepala…ah ! biarlah bee nak ajar anak2 bee berdikari macam bee dulu2 jer bukan macam kay anak manja! hikss.. peace abang !!!
Dan kali terakhir Kay geleng kepala bila mengenangkan anak dia semua perempuan bukan sorang tapi tiga orang mengikut jejak langkah ibu dengan hati-hati!! waa!! hati-hati yer…kay cakap jenuh lah dia nak beli baju kecik, baju besar, tudung kecik , tudung besar , make-up bagai..hihi
pesanan buat kay..nasiblah abang “terlajak perahu boleh di undur, terlajak beranak tak dapat buat apa-apa”
keh keh keh best tak pantun tu ?
korang suka Avon tak ?

>Salam genk..bee nak selesaikan award ni..hahah..adesss tak berapa sure sebab kena buat tugasan ni..kak bee dah jadi mak2 ni..wakakak..tengok soalan nya pulokk..

Q1; Sila jelaskan kenapa anda suka berblogging?
saja lah blogging dah ada lappy nk buat aper kan..nk nyembang kosong tu dah tak larat dah..huheyyy


Q2: Apa motif anda nak tarik follower? Anda superstar ke?
yup…kerana diriku begitu berharga kehhhh..takder la..hari2 ngadap blog sendiri pun boring gak..pergi r tengok blog orang pulokk

Q3; Cerita sikit perangai anda?
bee sombong..idung ta tinggi tak kepek..hahah ni orang lain kena jwb..kalo jawab sendiri ada ker orang nk caye?

Q4:Best tak dapat award? Exited maybe?
best laa.terasa diriku begitu berharga..lagi2 berharga yeaa

Q5: Pernah tak terfikir nak masuk magazine aka me-war-warkan blog anda? Mengapa?
ermmm tak terpikir pulak..boleh ker?


Q6:Sila Tag lima blogger untuk menerima award ini.
zianazone
cigu leena


>Seorang guru lukisan sedang melihat lukisan milik pelajarnya yang paling malas.

Cikgu : “lukisan apa yang kau buat ni Abu , kosong je “

Murid : “kuda makan rumput cikgu!”

Cikgu : “Rumputnya mana?”

Murid : “Sudah habis di makan kuda,cikgu”

Cikgu : “Habis tu, kudanya mana?”

Murid : “Sudah pergi,cikgu! Kalau rumputnya sudah habis,buat apa kuda tu masih di situ?”

Cikgu : “Susah ckp dgn orang malas! Huh!”

Apa yang penting? Kerjaaaasama!!

>Miya Rokujochigusa pelik kan tajuk tu. .haa ni sebenarnya nama sy dlm bahasa jepun. .erm tadi boring2 tkdo kerja. .g buat blogwalkin. .terjumpe benda alah translate nama kite dlm bahasa jepun. .wah mcm best ,try buat . .sedap pulak rasenye nama tu . .so sy abadikan dlm blog ni. . .

Erm. .ari ni bemalas2 sikit ..smlm mcm2 buat, kemas dapur ,angkat tong gas,ubah dapur,ubah peti ais ,ubah rak pinggan.. Sampai sengal2 tulang dibuatnye. .org bekemas sblm raya sy bekemas selepas raya. .apa tak nya dah puas beraya kan. . .

Sebenarnye takde pe2 pun nk borak ni,tp sy taknak blog jadi besawang so sy updatekan jugak ler. .kepada yg ada anak2 sekitar 6 tahun tu boleh la share dgn sy mcm mana nak terapkan pada anak2 untuk dia suka membaca, anak sy tu malas betul membaca. .hari2 tgk tv n main jer. .nak marah dah tak larat dah. .hari2 kite pulak duk pikir mcm mana dia nak masuk alam pesekolahan kalau dah tk minat belajar ni. . . .
Arini beborak sakan dgn genk sorang ni, minat dia sama so memang suke la. .ehehe. .thanks beb! Ko sorang je layan hobi aku,org lain wat dont know je, ampeh je rase hu3. . .

Hurm,. .dah tkde ape rasanye. .sy berangkat dulu le. .tak jauh pun. .jalan2 kat blog kamo. .kamoo. .yes kamoo yg mane dah jadi followers sy tu. .heheheh. .

>Bingkai Kehidupan: Ciri – ciri MLM Syariah: “Produk Halal, thoyyib, dan bebas syubhah. Mempunyai akad iaitu bebas paksaan. Sistem bertransaksi. Harga produk yang wajar – Contohnya, ha…”

>Uwah da dekat nak raya. .raso tk sabar dah nk balik kampung. .dah lame tak balik. .walaupun blh col, 3g , sms dan sebagainya. .tp tk sama dgn perasaan dapat bekumpul ramai2. .nak2 tahun ni beraye di rumah sendiri. . Perbezaan beraya kat bandar dgn kampung sangatlah jauh. .silap2 hari bulan mokcik yg over main bunga api di kampung nanti. .eheh lawak jer yea. . .tapi tu lah dgr cerita famili kakak dan adik tk dapat balik. .uwah dah kurang tiga orang anak buah tu. .kurang ler meriahnya. .

P/s :ni ada beberapa tips, perkara yg patot korang buat untuk memeriahkan lagi suasana raya korang. .

-Edar risalah atau cetak kad jemputan kpd kengkawan dan jiran tetangga untuk beraya kat rumah korang.

-Pasang bunting atau banner di setiap tiang lampu sepanjang jalan memberitahu betapa bestnya beraya kat rumah korang.

-Kanak-kanak yg datang bukan sahaja diberi duit raya tetapi boleh join sukan rakyat seperti merebut kerusi atau meneka biji betik.

-Sebelum tetamu makan terangkan tentang nama,jenis,asal usul serta cara membuat kuih muih raya dgn penuh begaya dan berhemah.

-Buat rumah terbuka dua puluh empat jam selama lapan hari,lapan malam tanpa henti.

-Mengadakan mini konsert percuma semasa tetamu bertandang ke rumah korang.

-Menyediakan pelbagai jenis juadah selain HARI RAYA AIDILFITRI seperti juadah TAHUN BARU ,CINA ,DEPAVALI, HARI GAWAI atau juadah perayaan lain yg ada di MALAYSIA.

-Membuat liputan secara langsung di radio atau TV tentang suasana kemeriahan beraya di rumah korang.

Kehkeh ada ke yg nak buat mcm tu?


my twet-twet

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.