latifahbee

>
Kuala Lumpur , 23 feb 2011
Seorang kanak-kanak berumur 1thn 8 bulan di percayai di tindih oleh makhluk besar, kejadian disedari ibu nya apabila kanak-kanak tersebut menjerit sekuat hati sambil meronta-ronta , ibu nya yang tidak menyedari hal tersebut hanya menepuk-nepuk bontot kanak-kanak tersebut tanpa membuka matanya namum apabila ibu menyedari ada yang tidak kena kerana pada kebiasaan kanak-kanak tersebut tidak pernah menagis sekuat itu pada waktu pada pagi sekitar jam 3 am di lokasi bilik keluarga mereka lantas ibu nya bangun dan membuka lampu untuk melihat dengan lebih jelas tiba-tiba ibu nya pula menjerit dengan lantang sekali lalu mengejutkan seluruh keluarga akibat daripada perasaan geram yang melampau ,”ya allah abang , bangunnnnnnnn !!!!! abang tindih baby tuuuuu..” jeritan ibunya sambil membelasah ayah nya kerana tidur tak hengat dunia….kejadian yang menyayat hati tersebut bagai mana pun telah diperbetul kan..ini kisah benar hahah !

kesian baby kena tindih dek ayah malam tadi !hahhaa…
JOM JOIN CONTEST TANGKAP LELEH ANJURAN PUANBEE

tag2
Jom singgah di butik online ayujamal shop..
pelbagai jenis tudung , shawl , dan aksesori wanita di jual !

>

Allhamdulillah..bagun pagi ini sihat wal’afiat lagi..buka akaun nuffnang seperti biasa tengok-tengok muncul lagi seketul BE ..wah ..terima kasih maxis pilih blog puanbee ni 🙂 baru je minggu lepas bee berangan dapat BE di learderboard tu kan..so dah dapat..terima kasih !…ishh…rekod blog bertambah lagi..hehee

tag2
Jom singgah di butik online ayujamal shop..
pelbagai jenis tudung , shawl , dan aksesori wanita di jual !

>

Peserta no 4 kita ialah jeng jeng jeng..
kata ayujamal di dalam atrikel nya….aww malu tau hahah!

Jom join contest anjuran Puan Bee

Okey macam biasa kalau nak join contest mesti ada syarat kan?, jom layan apa syarat yang Puan Bee kita ni bagi

  • Harus jadi follower, Dah la laling, yang ni kita dah lulus okeyh
  • Pastu cari entry pertama – Alah kacang jer la, Rahsia Kita Berduabetul tak?
  • Harus cari 1 entri yang leleh punya – nah ni tajuknya Aerobik

Sebab apa saya pilih tajuk ni?

Sebab yang ni bukan setakat post aje leleh tau. orangnya pown dah meleleh leleh dah penat buat aerobik sorang sorang kat umah, siap melekit lekit lagi, ha..ha..bee jangan marah tau. Lain kali ayu join sama okeyh

Meh tengok hadiah contest Bee ni,

  1. 3x mouse pad-bee akan design{boleh letak gambar korang atau gambar baby korang}-entry tangkap leleh terbaik
  2. 2x Hp starp bee akan design-saguhati
Bee, ayu nak print gambar anak2 buleh tak?
Ha ha…ye ye aje macam saya yang menang.

Okeyh, sekarang saya tag semua yang baca entri ni, tak menang pown tak apa, direview oleh Puan Bee pown dah best, sebab dia memang peramah dan ada kawan ramai, itu pown dah masyuk…yeay
kata-kata hikmat dari bee :
ayu haha..insyallah kalau di takdirkan ayu menang nak letak gambar apa pun voleyyy…
kepada yang belum sertai jom sertai nya cepat !haha..memang lah lama tapi ingat kot bee tak sempat nanti dah last minit baru ramai kehkeh {perasan glemmer}

ayu jamal juga pemilik butik AJS ini ..sila lah merayap ke sana 🙂
tag2
Jom singgah di butik online ayujamal shop..
pelbagai jenis tudung , shawl , dan aksesori wanita di jual !

>

STICKY POST UNTIL 19/4/2011-UNTUK ARTIKLE TERBARU SILA SKROLL DIBAWAH 🙂

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SATU MALAYSIA 🙂

Dengan ini bee nak buat kenduri sikit..sebab bee dah berniat bee nak buat kenduri sikit dengan duit nuffnang yang bee dapat hasil daripada korang klik di blog puanbee.com ni..terima kasih di ucapkan..walaupun bee masih baru tapi bee berjaya untuk mendaapat hasil dari blog bee..walaupun tak banyak tapi ada lah juga …dah menjadi rutin dalam hidup bee..apa saja yang pertama bee akan kongsikan dengan orang2 sekeliling bee..contoh nya lah ek..gaji pertama bee belanja family…kali pertama dapat lesen bee bawak semua orang ronda-ronda..itulah cara bee !

jadi dengan pendapatan pertama bee kongsikan dengan korang lah…bak kata pepatah mak bee “ambil berkat pendapatan pertama tu” ..
Maka berlangsunglah “Contest tangkap leleh anjuran puanbee.com”
Syarat-syarat nya mudah sekali 🙂
1-follow
2-letak banner di atas didalam entry (banner hb tak perlu lah)
3-buat tajuk – contest tangkap leleh anjuran puanbee.com
4-Dalam entry tersebut :
– cari entry pertama blog http://www.puanbeee.com-Letakkan tajuk sahaja didalam entry
-cari satu entry yang membuatkan korang tangkap leleh dan huraikan kenapa anda suka entry tersebut.
Terpulang untuk tag kawan atau tidak tapi kalau tag okey jugak !
Senang tak ?
senang kan sila lah join berjemaah !
contest ini akan berlangsung dari 19/2/11-19/4/2011
SELEPAS SEMUA SYARAT-SYARAT DI PENUHI BOLEHLAH TINGGALKAN LINK DISINI MACAM BIASA
Jumlah hadiah keseluruhan :
  1. 3x mouse pad-bee akan design{boleh letak gambar korang atau gambar baby korang}-entry tangkap leleh terbaik
  2. update 23/2-saguhati untuk semua –
hadiah tersebut 100% dibeli dari heartbert
klik satu kali
yang mana ada akaun tu boleh tengok sendiri kan…
Cara bee mengadili contest ini
semua entry korang bee akan copy dan paste di dalam blog bee..bermakna tiada keuntungan sebelah pihak sahaja kan..entry yang korang buat juga bee akan promotkan di blog bee berserta link korang-pada hari entry korang di publishkan di blog bee itu bee akan minta pendapat dari kawan2 blogger yang lain dari situ bee akan mementukan siapa pemenang nyer..jika tarikh tutup contest dah tamat tapi masih ada lagi entry perserta yang tidak di publishkan maka..contest ditutup bermakna tak boleh submit link selepas tarikh di tutup dan link entry tangkap leleh yang korang submit akan tetap di publish kan sehingga habis..kemudian baru lah pemenang akan di umumkan..
adil kan ? korang join..korang untung walaupun tak menang still boleh promosikan blog korang !
oh contest ini berlangsung 2 bulan kalau sebulan tu macam sikit sangat jer refferal yg korang boleh buat kan ?
ok itu saja..selamat berjaya !
BEE mencari penaja jika ada :
untuk penaja bee akan tempek banner penaja terang2 dalam setiap entry sepanjang contest berlangsung ! best tak? kalau sudi email bee , cari di facebook , tinggal pesan di shoutmix utk rundingan lebih lanjut..atau fb lah senang sikit kot! hehehe
kalau banyak penaja …hadiah akan di tambah..penaja boleh juga join contest yer…lagi ramai lagi meriah 🙂

>Semalam bee gatai jari pergi tekan hompage yahoo..tengok di bahagian quick search di bahagian kanan tu tengok ada tercatat Malaysia Vasudevan..opsss lantas bee terfikir..apa ni ? orang kah ? program apa-apa kah yang membuatkan orang ramai search perkataan itu..

Bee pun klik lagi dan mencari haha..maklumlah sejak ada blog ni bee semakin nak ambil tahu dan alert lah benda-benda cam gini…sentiasa..ok dah klik ..kita lihat apa yang bee jumpa !

Malaysia Vasudevan is a Tamil singer who was born in Malaysia. He moved to India and found a career as a singer and actor in stage plays. Later, he started singing for movies and, to date, has nearly 4,000 songs in four South Indian languages to his credit. He has also acted in nearly 85 films. His first song was for the film “Delhi to Madras”. He then did a stint with M.S.Viswanathan and was eventually sought by Ilaiyaraja and Bharathiraja to sing in the film “16 Vayathinile”. He has also sung few songs in Hindi. He has been awarded “Kalaimamani” by the Tamil Nadu Government.

Veteran Tamil director A.P.Nagarajan christened him as “Malaysia Vasudevan”. He has worked with many music directors such as M.S.Viswanathan, Ilaiyaraja, Shankar-Ganesh, Deva, A.R.Rahman, and Vidyasagar. After T.M.Sounderajan, he was called as ghost voice for Sivaji Ganesan. He has also acted in a good number of Tamil films. Some of his films include Mudhal Vasantham (with Sathyaraj),Oomai Vizhigal (with Vijaykant), Oru Kaidhiyin Diary (with Kamal Hassan), Jallikattu, Thiruda Thiruda, Amaidhippadai, Povae Unnakaga, Punnagai Desam, Kokki eic.,

Besides acting in films, he has also acted and is acting in good number of teleserials.

Perasaan ingin tahu mempermainkan daku ! uhuksss…

tag2
Jom singgah di butik online ayujamal shop..
pelbagai jenis tudung , shawl , dan aksesori wanita di jual !

>

Kata kak rafina mimi

Jenuh nak mencari tajuk entry pertama yang puan bee buat kat blog dia..hehe..oklah..ni dia jawapannya..

TAJUK ENTRY PERTAMA PUANBEE.COM – ‘RAHSIA KITA BERDUA’

Entry yang paling menangkap leleh pada pendapat peribadi aku sebagai blogger adalah entry beliau yang bertajuk ‘BEST KE ADA BLOG NI?’

dan huraiannya adalah seperti di bawah : –

Aku sangat tertarik dengan entry puanbee yang ni kerana ianya menyentuh minat aku juga sepertimana aku sering bertanya pada diri sendiri soalan yang agak sama dengan beliau..”eh..bestlah ada blog..!!” kadang-kadang terfikir juga,alangkah bgus sekiranya aku sudah lama berkecimpung dalam dunia blog ni kan..bukan hanya dapat edit mengedit ( memang dah minat aku dari dulu semasa ada web sendiri..tapi masa tu guna henpon jek..hahaha..masa tu semuanya manual..bukan macam sekarang ni kebanyakan kod boleh di copy paste..kalau guna henpon nak sopy paste macam mana??kuikuikui..)

Dalam entry puanbee yang bertajuk “BEST KE ADA BLOG NI?” sebenarnya entry tu ringkas je tapi ianya bukan saja memberi seribu erti pada aku,tapi dua ribu erti..kihkihkih..melalut pulak..sebenarnya memang best ada blog ni..lebih-lebih lagi pada orang seperti aku (suri rumah incik sabri) seorang yang suka membuat eksperimen warna dalam blog,suka belajar koding mengoding..kihkihkih..sampaikan mr.sabri tengok aku edit-edit kod html pun dia naik pening..hahaha..alamak..panjang la pulak..sori puanbee..akak kau ni memang suka buat karangan..ngeeeee 🙂

kata bee :

yah best kak ..ada dua erti yep ! hahah kita sama suka mencuba sesuatu yang baru dan tak pernah jemu !karangan pun tak per i like !

>Tengah hari ini panas terik huhuhu…makan cendol pun sedap kan? hehee..eh betul ker blo bee ni ada malware ?walau apa pun terima kasih pada sue manje ! tadi sue manje memberi komen untuk blog bee ada virus katanya…erm…ada ke sesiapa nampak malware lagi di blog bee ? tak tahu nak buang widget apa lah..blog bee mana der widget mengarut2 sgt pun ! hahaa..mungkin dtg dari blog list kalau url yang bee letak tu ada malware dia update mungkin akan ada gangguan sekejap …mungkin lah..bee tak tahu juga bab ni..belum habis study lagi ! duk baca cerita orang begitu lah….so bee buang je lah bloglist tu..nanti nk tengok org update tengokjelah di dashboard!


tadi lepas je baca komen sue bee terus pergi webmaster dan search malware di blog bee…see jawapan nya apa !Google has not detected any malware on this site ! so boleh percaya ke tidak webmaster ni ? persoalannya sekarang.. ermmm..

bercakap-cakap tentang malware blog kawan kita ni betul di jangkiti malware bee tak boleh masuk memang laptop bee dah di pasang anti malware so kalau blog bee ada malware adkah bee boleh masuk ke blog bee ?

skrg tengah fikir macam mana nak inform si rozie ni blog nyer ada malware ? bee memang tk dapat nak masuk !fb dia pun tak de haha….

kepada yang tahu tu ..boleh share-share disini sekarang ! hehee

pssstt : tak de lah kejar traffic sangat pun ! biasa je nih sue..hehee

tag2
Jom singgah di butik online ayujamal shop..
pelbagai jenis tudung , shawl , dan aksesori wanita di jual !

my twet-twet

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.